image

Pediatrik Uyku Bozuklukları Direktörü Dr. Judith Owens, hiperaktivite ile uykusuzluk arasında yakın ilişki olduğunu ortaya koymuştur.

Özellikle 0-3 yaş döneminde olan bebekler gün içinde herhangi bir sebepten dolayı uyumazsa ve uyanık kalabileceği süreyi aşarsa bir süre sonra yorgunluğu ile savaşmaya başlar. Ve bebeğiniz stres (adrenalin) hormonu salgılamaya başlayarak hiperaktif davranışlarda bulunmaya başlar. Bu durum ebeveynler tarafından çoğunlukla “Bebeğim enerji patlaması yaşıyor” şeklinde yorumlanabilmektedir.

Uykusunu alamayan küçük çocuklar; iştahsız, sinirli ve huzursuz olabilirler.  Günlük ritmi bozulduğu için sizi anlama kabiliyeti yok denecek kadar azalır ve onunla iletişim kurmanız güçleşebilir.

Yetersiz uyku uyuyan küçük çocuklarda; dikkatsizlik, odaklanamama, adaptasyon problemleri, asabiyet, ebeveynlere yapışıklık, öğrenme güçlüğü ve öfke krizleri görülebilir.

Bebekler rutini ve düzeni severler. Bu nedenle ayına göre uyanık kalabileceği süreleri kendinize referans alarak onun vereceği uyku sinyallerini takip etmelisiniz.

Faydalı olması dileklerimle.

Annelerimiz Diyor Ki